Gyártás

A Böhler Edelstahlnál az acélgyártás kiinduló alapanyaga a részben saját termelési folyamatokból származó, részben vásárolt, osztályozott acélhulladék, valamint a különféle ötvözőelemek.

Az acélhulladékot egy 50 tonnás elektroív-kemencében megolvasztják. Itt megtörténik a szén- és foszfortartalom csökkentése is. Az olvasztási folyamat végén eltávolítják a felszínen úszó salakot. A megolvasztott acél vagy közvetlenül az üstmetallurgiai berendezésekbe, vagy először az AOD (argon-oxigén-dekarbonizáló) konverterbe kerül. Ebben aktív salak, valamint oxigén, argon és nitrogén befúvatásának segítségével csökkentik a krómötvözésű acélok széntartalmát, kéntelenítenek, dezoxidálnak, és elvégzik az ötvözőelem-tartalom finombeállítását. Kisebb adagokat egy 14 tonnás vákuumindukciós kemencében olvasztanak meg, ez az acél közvetlenül öntésre kerül.

ÜSTMETALLURGIA: A hevítőüstben grafitelektródák között égő elektromos ívvel az acél hőmérsékletét kb. 1500 °C-ra növelik, aktív salak, argonbefúvatás és indukciós keverés segítségével kéntelenítenek, dezoxidálnak, készre ötvöznek, valamint beállítják az öntési hőmérsékletet. A vákuumüstben csökkentik a gáztartalmat, elsősorban a hidrogént. Az oxigénbefúvásos vákuumüstben kiégetéssel csökkentik a széntartalmat (frissítés). ÖNTÉS: Az öntés vagy kokillákba alsó öntéssel, vagy pedig vízszintes folyamatos öntéssel történik. A nagyobb öntecseknél (max. 50 tonna) alkalmazzák a Böhler elektrosalakos fedésű öntési eljárását. Folyamatos öntéssel elsősorban a különleges acélmű részére készülnek elektródák átolvasztás céljára. A kokillában készült öntecsek súlya 0,6–50 tonna lehet. Az öntecsek egy része ezután közvetlenül melegalakításra kerül (hagyományos gyártású acélok), a többit pedig a különleges acélműben átolvasztják.

KÜLÖNLEGES ACÉLMŰ: A különleges acélműben az öntecseket különféle eljárásokkal (ESR − elaktrosalakos, PESR − védőgázas/túlnyomásos elektrosalakos, VAR − vákuumíves) átolvasztják. Átolvasztáshoz a vákuumindukciós olvasztóberendezésben ( VIM) olvasztott és öntött tömböket is használnak. Az átolvasztott öntecsek ezután melegalakításra kerülnek.

Az acélt indukciós kemencében megolvasztják, nagynyomású gázzal elporlasztják , majd ma- gas hőmérséklet és nagy nyomás segítségével összesajtolják. A porkohászati üzemben előállított tömbök legnagyobb részét melegalakítással dolgozzák fel, egy kisebb részük (pl. az üreges rudak) pedig közvetlenül a felhasználókhoz kerül.

Az öntecseket, porkohászati tömböket 5200 tonnás kovácspréssel vagy hosszkovácsoló berendezéssel kovácsolják, illetve mérettől függően a blokkhengerműben vagy a többutas hengerműben melegen hengerlik.

A melegen alakított – kovácsolt vagy hengerelt – tömböket, rudakat, lemezeket hőkezelik, egyengetik, megmunkálják (marják, hántolják, esztergálják, szemcseszórják, csiszolják, polírozzák stb.), és végül különféle anyagvizsgáló eljárásokkal ellenőrzik.